Integration 2017-06-07T20:27:02+00:00
Loading...

SOCIALA EVENT

Vi skapar en plattform där vi låter nyanlända, folk med invandrarbakgrund och etniska svenskar mötas i en kombination av nytta och nöje. Syftet är att skapa nya vänskaper samt långsiktiga relationer och därigenom integration genom att utbyta härliga erfarenheter mellan olika kulturer. Genomgående för Nema Problema Foundations initiativ är att vi alltid försöker anta en positiv inställning. Integration är kul!

  • Integrationsmiddagar

  • Idrottsevenemang

  • Svenska traditionsfiranden

JOBBSKAPANDE

I samarbete med Lidingö kommun, SFI Lidingö och Arbetsförmedlingen har Nema Problema Foundation inlett ett fokus för att sysselsätta nyanlända på Lidingö. Sedan januari 2017 dokumenterar vi vårt arbete i att bygga upp en så effektiv infrastruktur som möjligt för att sysselsätta flest antal möjliga nyanlända på Lidingö. Förhoppningen är, såklart, ett lyckat och mätbart resultat och att våra erfarenheter därefter kan spridas vidare till andra delar av Sverige.

  • Aktiv jobbmatchning, både för arbetsgivare och arbetstagare

  • Jobbsökarkurser för nyanlända

  • Jobbmässor

  • Föreläsningar om integration

Nema Problema FC

Vi har två fotbollslag bestående av hälften nyanlända svenskar och hälften etablerade svenskar. De träffas ett par gånger i veckan för att lira boll och planen blir en självklar mötesplats för att ha kul och bryta barriärer mellan människor. Idrott är ett universellt språk som vi försöker använda i syfte att integreramera!

MentorMe

MentorMe är ett mentorskapsprogram där nyanlända svenskar paras samman med etablerade svenskar. Genom kontinuerliga träffar och stöd av Nema Problema Foundation arbetar de tillsammans för att den nyanlände ska nå ett mål relaterat till studier eller arbete samtidigt som de utvecklar en personlig relation präglad av glädje och ömsesidighet

STHLMSYSTRAR

Med jämna mellanrum anordnas ett event under namnet STHLMSYSTRAR. Där samlas tonårstjejer från alla Stockholms förorter för att skapa långsiktiga systerskap, ha kul och förhoppningsvis lära sig något nytt. Under det första eventet kom 120 systrar som bland annat fick prova på att DJa, vara youtubestjärnor, och testa innovationer som ”Virtual Reality”.