En fråga som rör många

En av de viktigaste frågorna för Sverige de kommande åren är integration. Vårt relativt höga mottagande av asylsökande ställer oss inför stora utmaningar, liksom stora möjligheter. Genom att idag se de människor som kommit hit och erbjuda dem utbildning, arbete och vänskap skapar vi möjligheter för en ekonomiskt och socialt blomstrande framtid för alla. Och detta är inte bara frågor för politiker, kommuner och andra. Integration är något som pågår överallt hela tiden och alla kan bidra.

Tillsammans för en bättre värld

Brett engagemang och kontakter mellan nya och etablerade i Sverige är några av nycklarna till ett välmående och inkluderande samhälle. För när vi möts och själva tar ansvar blir vi bättre på att förstå varandra samtidigt som vi inser att lyckad integration är möjligt. Och det är då förändring kan ske!

Nema Problema skapar därför möten mellan svenskar av olika bakgrund och hjälper nyanlända till sysselsättning. Våra viktigaste satsningar består av mentorprogram, idrottsaktiviteter och stora integrationsevent.

Bli en del av rörelsen

Ideella insatser från hundratals nya och etablerade i Sverige gör Nema Problemas verksamhet möjlig. Men för att kunna hjälpa fler människor till en meningsfull social tillvaro och sysselsättning måste vi bli fler. Så om du vill vara med och skapa ett bättre och mer inkluderande Sverige samtidigt som du har kul och får meningsfull erfarenhet anslut dig till oss idag.

I menyn till höger kan du läsa mer om våra olika aktiviteter. Och du är alltid välkommen att skicka en generell intresseanmälan.

.