Idrott – ett språk som alla talar

Vi tror att möten mellan människor med olika bakgrund är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. Integration kan verka svårt och lite läskigt. Att idrotta däremot, det är kul och enkelt. Som en del i vårt arbete för integration anordnar vi löpande idrottsaktiviteter i Nema Problema Idrottsförening, en förening där alla är välkomna och där nyanlända och etablerade i Sverige möts för att bryta fördomar, bygga relationer och bara ha det härligt tillsammans.

Därför behöver vi din hjälp

Alla som vill ska få idrotta och känna att de är en del av en gemenskap, därför är alla välkomna i vår idrottsförening. För att möjliggöra löpande idrottsaktiviteter behövs hjälp från volontärer som kan bidra med sin tid och engagemang. Vi behöver Din hjälp att låta alla människor som vill få idrotta tillsammans med oss. Ta del av energin och hjälp till att sprida glädje genom idrott. Anmäl dig gärna som idrottsvolontär i formuläret nedan.

“Glädjen som jag känner av att hjälpa till på Nema Problemas simskola är svår att hitta någon annanstans. Jag får så mycket energi tillbaka!”

- Sophie, 33

Vad förväntas av mig?

Du bestämmer själv din nivå av engagemang i vår idrottsförening. Idrottsaktiviteter pågår varje vecka och du anmäler dig till ansvarig ledare inför varje tillfälle. När du väl är på plats förväntar vi oss att du uppträder schysst och hjälper ansvarig ledare med de uppgifter som du tilldelas.

Resultat

Sedan 2016 har Nema Problema bedrivit öppna idrottsaktiviteter som bidragit till möten mellan hundratals nyanlända och etablerade i Sverige och tusentals timmar av motion, glädje och gemenskap. Vi behöver Din hjälp att fortsätta skapa detta. Anmäl dig i formuläret nedan.

Löpande aktiviteter

Fotboll – Söndagar kl 19 – 20.30, Bodals fotbollsplan, Lidingö (utomhus)

Simträning – Lördagar kl 19 – 20, Gångsätra simhall, Lidingö (Obs! Sommaruppehåll till 18 augusti)

Självförsvar – Onsdagar kl 18-19, Gångsätrahallen, Lidingö (Obs! Tillfälligt uppehåll p.g.a. bortrest tränare)

Håll dig uppdaterad kring våra idrottsaktiviteter i vår kalender.

Engagera dig idag!

Anmäl intresse genom att fylla i formuläret nedan