Loading...

Om oss

Om oss 2018-02-09T04:05:39+00:00

Vilka är vi?

Nema Problema Foundation är en ideell organisation som arbetar för att göra världen till en lite bättre, mer positiv och roligare plats. Och detta försöker vi göra på effektivast möjliga sätt!

Vårt huvudsakliga fokus är att stärka integrationen i Sverige. Vi fokuserar särskilt på att hjälpa nyanlända till sysselsättning och skapa forum för nyanlända och etablerade svenskar att mötas. Exempel på yrkesinriktade satsningar är våra mentorskapsprogram för nyanlända unga talanger respektive nyanlända akademiker, en arbetsförberedande kurs samt jobbcoaching och jobbmatchning. Exempel på socialt inriktade satsningar är våra stora integrationshögtidsfiranden som lockar hundratals gäster, massa olika idrottsaktiviteter, språkcafé och ett tjejforum.

Förutom att arbeta för stärkt integration i Sverige driver vi projekt i utlandet. Bland annat har vi byggt ett barnhem i Ghana och en förskola i Ukraina och vi finansierar högskoleutbildning för unga behövande talanger i Uganda.

Nema Problema Foundation är helt beroende av bidrag och hjälp från volontärer, så om du tycker att allt det här lät bra – haka på!

Historia

Under 2014 fick vi en idé om att vi ville driva en välgörenhetsorganisation på samma sätt som vi drev våra bolag. Vi ville starta en organisation som drivs av engagemang, viljan om snabb förbättring och framförallt effektivitet.

Idag är vi sju personer i styrelsen som tillsammans bidrar med skilda perspektiv genom olika utbildningar, jobb och erfarenheter.  Utanför styrelsen har vi en växande grupp volontärer som tillsammans med oss utökar organisationen genom egna initiativ och projekt.

Nemagänget

Philip Robertsson
Philip RobertssonInitiativtagare
Philip startade Nema Problema Foundation år 2014 tillsammans med Robert. Idag jobbar Philip heltid med att driva NPFs integrationsprocess i Sverige. Philip innehar en civilekonomexamen i nationalekonomi från Lunds Universitet och driver bygg- och bemanningsbolaget Nema Problema Stockholm AB.
Robert Moldén
Robert MoldénInitiativtagare
Robert började engagera sig i välgörenhet år 2007, och har sedan dess arbetat för både Röda Korset och Min Stora Dag. Robert är initiativtagare och drivkraft till det barnhem vi har tillsammans med A World of Friends nere i Ghana och sitter också i styrelsen för WoF. Robert har en kandidat i företagsekonomi och driver bilfirma vid sidan av.
Ville Skoglund
Ville SkoglundStyrelseledamot
Ville började med välgörenhet år 2011 då han under ett år reste runt världen med organisationen Up With People. Sedan dess har volontärarbetet pågått kontinuerligt, genom engagemang som svensklärare inom Stadsmissionen och klimatinformatör för Friends of the Earth. Vilhelm har en gedigen akademisk bakgrund med examina i juridik och utvecklingsstudier från Uppsala samt utbytesstudier vid Cornell och Yale. Vilhelm arbetar som hållbarhetskonsult utanför sitt engagemang i Nema Problema Foundation.
Amelie Moldén
Amelie MoldénStyrelseledamot
Som syster till Robert har Amelie följt och stöttat satsningen sedan start, och har sedan 2016 en aktiv roll, genom styrelsen i Nema Problema Foundation, för att utveckla välgörenhetssatsningen och hjälpa fler barn. Amelie har en Civilekonomexamen i finans och arbetar på det svenska riskkapitalbolaget EQT.
Joakim Karlsson
Joakim KarlssonStyrelseledamot
har sedan 2016 en aktiv roll i Nema Problema Foundations styrelse. Han började med volontärarbete efter gymnasiet, på ett sjukhus i Tanzania, genom att lära ut datakunskaper till läkare och sjuksköterskor. Joakim spenderade sen 5 år i Boston där han tog sin Civilekonomexamen i Business Management från Northeastern University. Joakim bor nu i Stockholm och arbetar med varumärkesutveckling på Grow.
Victoria Carlsson
Victoria CarlssonStyrelseledamot
har sedan 2014 aktivt arbetat med ungdomars utbildning och framtidsdrömmar. Victoria är en del av Prins Daniels Fellowship som syftar till att inspirera och stötta unga till att tro på sig själva och att våga testa entreprenörskap. Genom sin roll som styrelseledamot i Europaskolan verkar hon för bättre utbildning för ett stort antal barn i Mälardalen. Sedan december 2016 är Victoria en del av Nema Problema Foundations styrelse. Victoria har en kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm och driver ett flertal egna bolag inom bl.a. livsmedelsindustrin.
Malin Wranding
Malin WrandingStyrelseledamot
har sedan 2008 engagerat sig i välgörenhet och har även arbetat på Mentor Sverige i tre år. Malins personliga och ideella engagemang har fortsatt sedan dess och idag stöttar hon unga vuxna och föräldrar i deras personliga utveckling. Malin har ett flertal utbildningar inom ledarskapsutveckling och driver idag ett konsultföretag inom organisations- och personlig utveckling. Sedan december 2016 är Malin engagerad i Nema Problema Foundation och sitter i dess styrelse.
Judith Hörding
Judith HördingInitiativtagare Stjärnsystrar
Judith är en entreprenöriell resefantast som pluggar företagsekonomi och språk. Judith är iniativtagare till NPFs tjejforum Stjärnsystrar, men har också startat språkcaféer och engagerat sig i flera andra projekt inom Nema Problema.
Marika Tedroff
Marika TedroffInitiativtagare Stjärnsystrar
Marika läser ekonomi och spanska vid Uppsala universitet och är iniativtagare till Stjärnsystrar. Marika har tidigare jobbat på sjukhus i Venezuela, bott i Argentina och startat flera välgörenhetsprojekt i Stockholm. Hon frilansar även som fotograf och skribent.

Samarbetspartners

Nema Problema Foundation

802505-9208

info@nemaproblema.se