Loading...

Om oss

Om oss 2018-03-23T16:07:15+00:00

Vilka är vi?

Nema Problema Foundation är en ideell organisation som arbetar för att göra världen till en lite bättre, mer positiv och roligare plats. Och detta försöker vi göra på effektivast möjliga sätt.

Vårt huvudsakliga fokus är att stärka integrationen i Sverige. Vi fokuserar särskilt på att hjälpa nyanlända till sysselsättning och att skapa forum för nyanlända och etablerade svenskar att mötas. Exempel på yrkesinriktade satsningar är våra mentorskapsprogram för nyanlända unga talanger respektive nyanlända akademiker samt jobbsökningskurser. Exempel på socialt inriktade satsningar är våra stora högtidsfiranden som lockar hundratals gäster samt olika idrottsaktiviteter. De flesta av våra aktiviteter kombinerar dessa fokus, eftersom forskning och erfarenhet visar att yrkesmässig och social integration går hand i hand.

Förutom att arbeta för stärkt integration i Sverige driver vi projekt i utlandet. Bland annat har vi byggt ett barnhem i Ghana, renoverat en förskola i Ukraina och vi finansierar högskoleutbildning för unga behövande talanger i Uganda.

Nema Problema Foundation är helt beroende av bidrag och hjälp från volontärer.

Historia

I början av 2014 fick vi en idé om att skapa en välgörenhetsorganisation präglad av effektivitet och med en vision om att positiv förändring ska kunna gå snabbt.

Idag är vi sex personer i styrelsen som tillsammans bidrar med skilda perspektiv genom olika utbildningar, jobb och erfarenheter.  Utanför styrelsen har vi en växande grupp volontärer som tillsammans med oss utökar organisationen genom egna initiativ och projekt.

Nemagänget

Philip Robertsson
Philip RobertssonInitiativtagare
Philip startade Nema Problema Foundation år 2014 tillsammans med Robert. Idag jobbar Philip heltid med att driva NPFs integrationsprocess i Sverige. Philip innehar en civilekonomexamen i nationalekonomi från Lunds Universitet och vid sidan av sitt engangemang i NPF driver han ett bemanningsbolag inom byggsektorn.
Robert Moldén
Robert MoldénInitiativtagare
Robert började engagera sig i välgörenhet år 2007, och har sedan dess arbetat för både Röda Korset och Min Stora Dag. Robert är initiativtagare och drivkraft till det barnhem i Ghana som Nema Problema Foundation har tillsammans med A World of Friends, där Robert även sitter i styrelsen. Robert har en kandidat i företagsekonomi från Stockholms Universitet och driver bilfirma vid sidan av sitt engagemang i Nema Problema Foundation.
Ville Skoglund
Ville SkoglundInitiativtagare till integrationssatsningen
Ville började med välgörenhet år 2011 då han under ett år reste runt världen med organisationen Up With People. Sedan dess har volontärarbetet pågått kontinuerligt, genom engagemang som svensklärare inom Stadsmissionen och klimatinformatör för Friends of the Earth. Vilhelm har en gedigen akademisk bakgrund med examina i juridik och utvecklingsstudier från Uppsala samt utbytesstudier vid Cornell och Yale. Vilhelm arbetar som hållbarhetskonsult utanför sitt engagemang i Nema Problema Foundation.
Amelie Moldén
Amelie MoldénStyrelseledamot
Som syster till Robert har Amelie följt och stöttat satsningen sedan start, och har sedan 2016 en aktiv roll, genom styrelsen i Nema Problema Foundation, för att utveckla välgörenhetssatsningen. Amelie har en Civilekonomexamen från Stockholms Universitet och arbetar på det svenska riskkapitalbolaget EQT.
Joakim Karlsson
Joakim KarlssonStyrelseledamot
har sedan 2016 en aktiv roll i Nema Problema Foundations styrelse. Han började med volontärarbete efter gymnasiet, på ett sjukhus i Tanzania, genom att lära ut datakunskaper till läkare och sjuksköterskor. Joakim spenderade sen 5 år i Boston där han tog sin Civilekonomexamen i Business Management från Northeastern University. Joakim bor nu i Stockholm och arbetar med varumärkesutveckling på Grow.
Malin Wranding
Malin WrandingStyrelseledamot
har sedan 2008 engagerat sig i välgörenhet och har även arbetat på Mentor Sverige i tre år. Malins personliga och ideella engagemang har fortsatt sedan dess och idag stöttar hon unga vuxna och föräldrar i deras personliga utveckling. Malin har ett flertal utbildningar inom ledarskapsutveckling och driver idag ett konsultföretag inom organisations- och personlig utveckling. Sedan december 2016 är Malin engagerad i Nema Problema Foundation och sitter i dess styrelse.

Samarbetspartners

Nema Problema Foundation

802505-9208

info@nemaproblema.se