Tjohoooo! I förra veckan startade vi upp ytterligare en stor omgång av Nema Problemas mentorprogram! Totalt har vi matchat ihop 118 mentorer och adepter som under de kommande 8 månaderna ska träffas och hjälpas åt för att adepten ska ta steg mot arbetsmarknaden. Under mentorprogrammet kommer de syssla med att exempelvis skriva CV & personligt brev, träna på svenska, prata om nätverkande, göra arbetsplatsbesök och hitta utbildningar för att adepten ska kunna ta sig närmare drömjobbet. Nema Problema finns med i bakgrunden och stöttar på vägen; bland annat genom kompetensutvecklade gruppaktiviteter.

Vi är så peppade på att få följa alla nya mentorpar på sin resa mot jobb och utveckling! Vi vill säga tack till alla fantastiska deltagare som var med på uppstartsträffen och stort tack till Stockholms stad, Botkyrka kommun, Sundbybergs stad och Danderyds kommun som är samarbetspartners i mentorprogrammet.

Vi önskar alla mentorpar stort lycka till på er resa! Vi ser fram emot att få följa er.

Mentorprogrammet är en del av projektet Jobbsteget som möjliggörs med stöd från Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF).