Nema Problema <3 Ben & Jerry’s

Lagom till sommaren 2023 lanserar Ben & Jerry’s en helt ny smak; Sunny Honey Home. Den krämiga citronglassen med lena virvlar av honungskaramell och krispiga citronkakor är skapad tillsammans med entreprenörer med flyktingbakgrund för att lyfta och inkludera lokala smaker från Syrien, Afghanistan och Marocko. Ben & Jerry’s har valt att skänka en andel av intäkterna från den nordiska försäljningen av Sunny Honey Home till Nema Problema. Varför då? Jo, därför att dom precis som vi brinner för integration och inkludering!

Nema Problema är en ideell organisation med ambitionen att göra Sverige bäst på integration. Vårt arbete fokuserar särskilt på att stötta personer som är nya i Sverige till sysselsättning samt skapa möten mellan människor av olika bakgrund främst genom mentorprogram men också olika sociala aktiviteter.

Ofta beskrivs integration som något svårt och problematiskt, men så behöver det inte vara. Vi vet av erfarenhet att integration kan vara både kul och enkelt, och det vill vi förmedla genom glädje och positivitet. Genom åren har vi möjliggjort tiotusentals möten mellan nya och etablerade i Sverige samt stöttat tusentals nya i Sverige till arbetsrelaterad sysselsättning. Vi arbetar med mentorprogram där personer som är nya i Sverige matchas ihop med en etablerad mentor som har liknande yrkes- och utbildningsbakgrund. Mentorprogrammet syftar till att stötta den som är ny i Sverige att ta steg mot den svenska arbetsmarknaden. Forskningen visar att just mentorskap är ett effektivt sätt för att hjälpa utrikes födda att komma in på arbetsmarknaden och det visar även resultaten från våra mentorprogram! Cirka 30 % av de adepter som deltagit i Nema Problemas mentorprogram har fått jobb under programtiden och hela 95 % anger att deras mentor hjälpt dem att komma in på eller ta steg mot arbetsmarknaden.


Samarbetet med Ben & Jerry’s känns otroligt inspirerande för oss på Nema Problema då den här glassen påminner oss om glädjen i möten mellan olika kulturer. Dessutom är vi tacksamma för bidraget till vårt fortsatta engagemang att visa hur berikande och positivt integration kan vara”

Petra Lindberg verksamhetschef Nema Problema

Glass som både smakar och gör gott – kan det bli bättre? Ni måste testa denna smaksensation! Ben & Jerry’s nya Sunny Honey Home finns att köpa i din ICA-butik.

Läs mer om mentorprogrammet