Hej på er!

På årets hajkresa med deltagare från NPUM lyckades vi pricka in en riktigt varm och solig junidag! I stadiga 28 grader vandrade vi längst Sörmlandsleden till Paradiset Naturreservat där vi slog läger.

När alla hade rest sina tält och ätit en god lunchwrap så var det dags för mingelbingo för att lära känna varandra lite bättre. Många ungdomar lärde sig nya ord så som berg- och dalbana, jonglera och godisgris. Efter mingelbingot lämnade vi lägret och tog oss ut i skogen för att börja femkampen.

Ungdomarna blev indelade i 3 lag där de tävlade i grenarna naturbingo, med andra ord, charader, leda en blind och bygga så högt som möjligt. Det bjöds på många skratt och det var otroligt fint att se allas engagemang och samarbete!

Efter femkamp varvat med en hel del bad så lagade vi en linsgryta som smakade helt underbart efter en dag fylld med aktiviteter. Efter middagen grillade vi smores och njöt av solnedgången. Självklart kollade vi också på den riktigt spännande EM-matchen mellan Sverige och Ukraina. Även om Sverige åkte ur EM så kunde vi glädjas åt att vi kollade tillsammans i naturen och att vi alltid kommer att minnas matchen på ett bra sätt. Att se en EM-match i solnedgången, mitt ute i skogen tillsammans med ett härligt gäng ungdomar, är inget man glömmer i första taget.

Natten spenderades i tält och många valde att sova under bar himmel. Dagen efter lagade vi gröt till frukost och sedan packade vi ihop oss för att vandra tillbaka hem igen. Denna gång med lite mindre packning, men desto fler nyfunna vänner.

Vi vill verkligen tacka alla så himla mycket för en oförglömlig resa. Tack också till Allmänna Arvsfonden som möjliggör mentorprogrammet och ett stort tack till Åhlén-stiftelsen som har möjliggjort just denna resa! Vi längtar redan till nästa äventyr :)