Välkommen till Jul För Alla!

Julen är en tid för glädje och gemenskap. Många av oss samlas med familj och vänner för att fira och visa omtanke för varandra. Men det är inte alla som har denna möjlighet och det är många nya personer i Sverige som aldrig firat en klassisk svensk jul. Det vill Nema Problema ändra på!

Måndagen den 18 december bjuder därför Nema Problema in till julfirandet “Jul för Alla” som arrangeras i samarbete med Quality Hotel Globe och flera integrationsorganisationer. Det är ett öppet kostnadsfritt julfirande riktat mot personer som är nya i Sverige, etablerade svenskar och de som saknar ställe att fira. Syftet är att ta till vara på denna högtid för att sprida glädje och bygga broar mellan människor av olika bakgrund. På plats kommer våra vänner på Nya Kompisbyrån att matcha personer som vill öva svenska och träffa nya vänner under en härlig pepparkaksfika. Kom och ha kul samtidigt som du gör en insats och öppnar dörrar till det svenska samhället!

Eventet är gratis för alla men har begränsade platser, så först till kvarn!

Datum: 18 december, 2023

Tid: kl 17-20

Plats: Quality Hotel Globe, Arenaslingan 7, Johanneshov

Vill du ta med barn? Självklart är de också välkomna. Det kommer finnas lekar för alla barn i vår kids corner som hålls av Svenska med Baby. Dessutom får alla snälla barn en julklapp!

Anmäl dig här

Vill du vara volontär under julfirandet?

För att möjliggöra detta fantastiska julfirande behöver vi hjälp av volontärer under kvällen. Som volontär hjälper man till praktiskt med genomförandet samtidigt som man får möjlighet att fira jul och umgås med massa härliga människor.

Exempel på uppgifter:

  • Fika, mingla och öva svenska med gästerna.
  • Hjälpa till vid olika stationer såsom Kids Corner, Tipspromenad och julklappsutdelning.
  • Praktisk hjälp med genomförande såsom att bemanna garderob och ställa iordning stationerna.

Eventet pågår mellan 17.00-20.00 men vi uppskattar om du som volontär kan vara på plats mellan 14.30-20.30.

OBS! Du som vill volontärarbeta måste vara minst 18 år.

Bli volontär

Är ni ett företag som vill bidra?

Vill ditt företag bidra till ett fantastiskt julfirande som möjliggör att människor från olika bakgrund kan fira jul tillsammans? Kanske har ditt företag produkter att skänka eller kan er personal arbeta under eventet?

Exempel på hur företag kan bidra:

  • Sponsra med julklappar till barnen som deltar
  • Er personal deltar som volontärer
  • Arrangera en egen aktivitet under julfirandet
  • Stötta eventet ekonomiskt

Vill ert företag bidra eller vill du ha mer information?
Maila
ante@nemaproblema.se.

Jul För Alla arrangeras i samarbete med

Nya Kompisbyrån (NKB) är en av Sveriges största ideella organisationer med fokus på att stärka integrationen och öka gemenskapen i samhället. Fram till idag har NKB matchat ihop drygt 42 000 nya och etablerade svenskar med varandra. Deltagarna är mellan 18–90 år med ursprung från över 130 länder. För mer information om vår verksamhet, besök oss på www.nyakompisbyran.se.
Kompis Sverige är en ideell förening som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar. Detta gör vi framför allt genom individuella kompismatchningar och kostnadsfria sociala aktiviteter. Vår verksamhet ger människor möjlighet att utöka sitt sociala nätverk och en möjlighet för nya svenskar att få funktionell språkträning i vardagen.
Svenska med baby är en ideell förening som skapar möten med syftet att bryta segregationen och underlätta etableringen av utlandsfödda och nyanlända småbarnsfamiljer. Vår vision är att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle.