Vi hjälper nyanlända i Sverige till en jul fylld av värme och gemenskap

Julen 2016 gjorde vi ett inlägg på Facebook där vi välkomnade barn och ungdomar som inte hade någonstans att fira jul, att komma till oss på Nema Problema. Inlägget fick spridning långt över förväntan och nästan 200 ensamkommande flyktingbarn och ungdomar dök upp. Med anledning av att det var jul så fick alla deltagare skriva en önskelista till oss. När vi tittade på svaren blev vi berörda – det som de allra flesta önskade sig allra mest var en svensk vän.

Det här blev startskottet till Nema Problemas integrationsverksamhet. Sedan dess har vi skapat tusentals möten mellan personer av olika bakgrund och hjälpt hundratals nyanlända i Sverige genom våra mentorprogram och glada högtidsfiranden.

 

Var med och bidra du också – hjälp oss sprida värme och gemenskap i jul!

Här hittar du årets kanske viktigaste julklappar att ge till dina nära och kära, medarbetare eller kunder. Du får ett fint gåvobevis som du kan lägga under granen eller sätta upp på kontoret. Titta in i vår gåvoshop eller ge en större julgåva från ditt företag för ett skräddarsytt alternativ.

Gåvoshop
Julgåvor företag

Ditt bidrag går fram

Nema Problema är innehavare av 90-konto som beviljas av Svensk Insamlingskontroll. Därmed ställs krav på att vår verksamhet och insamling sköts på ett etiskt och ansvarsfullt sätt samt att minst 75 procent av våra insamlade medel går till verksamhetens ändamål.

 

Under 2020 går uppskattningsvis 85 % av alla insamlade medel till våra ändamål och 15 % till kostnader förknippade med administration och insamling.