Varmt välkommen Ante Nordqvist! Vi är så glada att ha med dig i teamet! Berätta hur det kommer sig att du sökte rollen som vice verksamhetschef.

“Först och främst så blev jag otroligt taggad på Nema Problemas syfte – att fler utrikesfödda ska närma sig arbetsmarknaden men också att skapa fler möten mellan utrikesfödda och etablerade i Sverige. Jag känner att jag vill vara med och bidra när det kommer till integration och att fler utrikesfödda ska få chansen till arbete. Nema Problema gör detta på ett inkluderande och positivt sätt och visar att integration kan vara kul och enkelt. Det gick jag igång på! Sen är jag otroligt imponerad över Nema Problemas verksamhet och vilken otrolig effekt organisationen fått på så kort tid.”

Det låter som att du har hamnat på helt rätt arbetsplats! Vad har du jobbat med tidigare?

“Civilsamhället ligger mig väldigt varmt om hjärtat så sedan 2014 har jag arbetat inom olika ideella organisationer. Senast arbetade jag som verksamhetsutvecklare på Svenska Röda Korset. Bland annat arbetade jag med att stötta Röda Korsets lokalföreningar men också med deras arbete att lindra effekterna av Covid-19. Jag har också arbetat på organisationer som Ung Cancer och Mentor Sverige, men också som konsult under en kort period. Nu känns det otroligt spännande att få börja på Nema Problema!”

Vilket spännande och viktigt arbete du har gjort! Det ska bli kul att få ta del av dina tidigare erfarenheter. Vad ser du mest fram emot i den nya rollen?

“Att tillsammans med våra adepter, mentorer, medarbetare och samarbetspartners utveckla mentorskapsprogrammet så att fler utrikesfödda närmar sig arbetsmarknaden. Vi gör redan otroligt stor skillnad, men jag ser fram emot att vara en del av Nema Problemas resa där ännu fler får möjligheten att delta i verksamheten.”

Det ser vi också fram emot! Vi är övertygade om att du kommer göra ett strålande jobb på Nema Problemas. Men nog om jobbsnack! Vad gillar du att göra på fritiden?

“Jag gillar att umgås med min tjej och vår hund Ruben. Vi älskar att vara uppe i fjällen och vandra och åka skidor. Sen är jag väldigt idrottsintresserad. Jag kollar mycket sport och älskar att spela tennis. Och sen laga mat såklart. Helst koreanskt där favoriträtten är bibimbap! Sen är det ju inte helt fel att gå på konserter med kompisar.”

Vad kul att du är sport- och matintresserad! Vi kollegor ser väldigt mycket fram emot att bli bjudna på din hemlagade bibimbap. Och att jobba med dig såklart!