Det är med stolthet som vi nu kan presentera vårt samarbete med matleveransföretaget Wolt! Tillsammans lanserar vi ett pilotprojekt där Wolt erbjuder sina kurirer ett mentorskapsprogram via Nema Problema – eller som Wolt själva beskriver oss i sin blogg – “en ideell organisation som är experter på integration”.
Wolt vill vara med och skapa en gigekonomi som på bästa sätt bidrar till en arbetsmarknad där fler får möjligheten att få en fot in i samhället. Detta genom att erbjuda jobb med lägre trösklar, för att sedan kunna ta nästa steg till mer kvalificerade arbeten, och det är där Nema Problema kommer in i bilden! Samarbetet innebär att kurirer från Wolt, som vill ta nästa steg i sina karriärer, matchas ihop med personer som är etablerade i Sverige inom olika yrkesområden. Syftet med programmet är att hjälpa till med nätverk, jobbansökningar och annat som hör till arbetslivet i Sverige. Under 8 månader kommer därför de Woltkurirer som deltar i programmet tillsammans med sin mentor bland annat att skriva CV och personligt brev, träna på svenska, nätverka, leta jobb och utbildning och mycket mer för att ta steg mot nästa steg i karriären! 
På den digitala uppstartsträffen deltog 12 mentorpar som vi under våren har matchat ihop utifrån kurirernas kvalifikationer. Det var ett ett riktigt taggad gäng med strålande energi så vi är oerhört peppade på att få följa med på deras resa under de kommande 8 månaderna!
Vi vill önska alla nya mentorpar ett stort lycka till! 😃

Mentorprogrammet är en del av projektet Jobbsteget som möjliggörs med stöd från Asyl-, integrations- och migrationsfonden.