Mentorskap som stöttar nya i Sverige i jakt på jobb

En ny omgång av mentorprogrammet för akademiker har precis börjat. I programmet matchar vi nya i Sverige på jakt efter jobb med yrkesmentorer som har liknande utbildning och/eller arbetserfarenhet. Den här gången samarbetar vi med Stockholms Stad och företaget Stratsys och på uppstartsträffen 27 maj träffades deltagarna för första gången.

Marjams tankar om att vara yrkesmentor

En ny yrkesmentor är Marjam Fooladi som i 8 månader kommer träffa sin adept Ahmed Bayat (se bilden ovan).

”För ca 6 månader sen kom jag i kontakt med Vilhelm Skoglund på Nema Problema som berättade för mig om ett fantastiskt projekt kring yrkesmentorskap. Drivna nyanlända som verkligen vill bli en del av vårt fantastiska samhälle, söker nämligen yrkesmentorer. De behöver hjälp med allt ifrån cv-skrivande, coaching inför en arbetsintervju eller en länk mellan dom och det svenska samhället som dom gärna vill bli integrerade i.

Jag är numera en stolt Yrkesmentor åt Ahmed sedan en tid tillbaka. Vi kommer att träffas 1 gång i månaden under 8 månader. Jag kommer finnas tillgänglig via mail och telefon mellan våra möten. Det finns så många av oss som har värdefulla nätverk som tagit oss många år att bygga upp, tänk om vi kunde ta oss an 1 person var och hjälpa dom in i vårt nätverk.” – Marjam Fooladi

Mentorpar akademiker 2019

Vill du vara med?

Läs mer och skicka en intresseanmälan till att delta i mentorprogrammet.