Integrationen är en fest!

Vi tror att möten mellan människor med olika bakgrund är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. Integration kan verka svårt och lite läskigt. Att gå på fest däremot, det är kul och enkelt. Som en del i vårt arbete för integration anordnar vi stora högtidsfiranden där nyanlända och etablerade i Sverige möts för att bryta fördomar, bygga relationer och bara ha det härligt tillsammans. Firandena brukar locka många människor, få stor spridning i media och de förknippas alltid med glädje och positivitet.

Därför behöver vi ditt engagemang

Integration och migration framställs ofta på ett sätt som kan göra det lätt att tolka som någonting svårt, läskigt, och i vissa fall omöjligt – så behöver det inte vara. Vi vet av erfarenhet att det kan vara någonting kul och enkelt. Vi arrangerar stora högtidsfiranden med dans, sång, glädje och skratt för att visa folk hur härligt det kan vara när människor från olika kulturer och med olika bakgrund möts. För att alla som vill ska ha möjlighet att komma och dansa med oss är evenemangen gratis för alla. Vid evenemangen behövs hjälp av volontärer som kan bidra med sin tid och engagemang. Ta del av energin och hjälp till att sprida budskapet om att integration kan vara kul och enkelt. Anmäl dig som volontär i formuläret nedan.

Tillsammans gör vi integrationen till en fest!

“Jag hjälper till på Nemas events så ofta jag kan, det är så kul att få fira olika högtider på nya sätt. Det bästa med Nemas events är att jag alltid går därifrån med ett stort leende och nya kompisar!”

- Anna, 25

Vad förväntas av mig?

Som eventvolontär ingår du i en pool av många andra volontärer. Inför varje event ombeds du anmäla ditt intresse och uppskatta hur mycket tid du kan hjälpa till. Anmäl dig som eventvolontär i formuläret nedan.

Resultat

Sedan 2016 har Nema Problema arrangerat högtidsfiranden som bidragit till möten mellan tiotusentals nyanlända och etablerade i Sverige. Många gånger har vi sett hur ett första möte under våra event varit starten till långtgående relationer som lett till alltifrån vänskap, arbeten och till och med kärlek. Vi behöver Din hjälp att fortsätta skapa detta.

30 april – Valborg

21 juni – Midsommarafton

4 oktober – Kanelbullens Dag

19 december – Julfirande

Bli eventvolontär idag!

Anmäl intresse genom att fylla i formuläret nedan