Vad jobbar en sjuksköterska med och vad gör man när någon drabbas av ett hjärtstopp?

Det var två av de frågor vi fick svar på under studiebesöket på Kliniskt Träningscentrum på Karolinska Universitetssjukhuset. Den 19 juni 2019 fick våra duktiga ungdomar i Nema Problema Ungdomsmentorprogram möjlighet att lära sig om hur det är att arbeta på sjukhus. Många av Nema Problemas deltagare vill arbeta inom vården och personalen på sjukhuset fick svara på flera smarta frågor.

Vi diskuterade kring de olika yrken som finns på ett sjukhus och ställde nyfikna frågor under föreläsningen som hölls av läkaren och forskaren John Tengbom. Dessutom fick alla möjlighet att prova hjärt- och lungräddning, ta blodtryck och lära sig tekniker för att hjälpa någon som satt i halsen. Deltagarna fick använda samma övningsrum som läkarstudenterna använder.

Stort tack till Klinsikt Träningcentrum på Karolinska Universitetssjukhuset som ställde upp med duktig personal och stort engagemang! Framtidens läkare, sjuksköterskor och undersköterskor är taggade på att ta nästa steg mot sina mål!

”Jag tycker alla ska få gå en sån här kurs, det är en helt annan grej att prova på teknikerna själv än att bara se någon annan utföra dem. Jag vill komma in på läkarlinjen och ska kämpa hårt för att nå dit.”

– Ungdom i mentorprogrammet

Studiebesök på Nya Karolinska

Nu vet vi hur vi ska göra om någon sätter i halsen!

Studiebesök Nya Karolinska

Att ta blodtryck är en viktig uppgift för den som jobbar på sjukhus.

Studiebesök på Nya Karolinska

Många av Nema Problemas deltagare vill arbeta inom vården.

Studiebesök på Karolinska Universitetssjukhuset

Gruppbild från studiebesöket på Karolinska Universitetssjukhuset.