Igår startade 120 personer sin resa i Nema Problemas mentorprogram. Programmet går ut på att någon som är ny i Sverige matchas med en mentor som bott i Sverige länge och har erfarenhet från svensk arbetsmarknad. Under 8 månader kommer mentor och adept tillsammans att syssla med att t.ex. skriva CV & personligt brev, träna på svenska, prata om nätverkande, hitta vägar till utbildning för att adepten ska kunna jobba med det hen vill – och mycket mer! Allt för att den som är ny i Sverige ska ta steg närmare den svenska arbetsmarknaden 😃 I bakgrunden finns Nema Problema och stöttar på vägen; bland annat genom kompetensutvecklade gruppaktiviteter.

På bilden ovan ser du alla glada deltagare som var med på träffen! Nedan ser du också bilder på tre av mentorparen som kommer att vara med i mentorprogrammet under året. Vi vill säga tack till alla härliga deltagare som var med på gårdagens träff, och tack även till Stockholms stad, Sundbybergs Stad, Danderyds kommun och Lidingö Stad som är samarbetspartners i mentorprogrammet!

Mentorprogrammet är en del av projektet Jobbsteget som möjliggörs med stöd från Asyl-, integrations- och migrationsfonden.

Vi önskar alla mentorpar stort lycka till på er resa! 🤩

#AMIFse #jobbaisverige #integration #mentorskap