Välkommen till Nema Problemas sida med material och support för dig som deltar i någon av våra aktiviteter

Här finns material som du kan använda för att öka dina chanser att förbättra kvalitén på ditt mentorskap, finna en bostad eller hitta ett jobb. Dessutom tipsar vi om några företag som vi vet är intresserade av att komma i kontakt med deltagare i Nema Problemas mentorprogram.

Material inför mentorprogrammet

Informationsblad

Material för dig i mentorprogram

Yrkesmentorer

Mentorutbildning

Guider

Målworkshop

Bli bättre på att sätta mål genom material från vår Målworkshop

  • Övningsdokument till målworkshop: PDF-fil, Word-fil
  • Livshjulet – utvärdera din situation med hjälp av livshjulet innan du sätter mål så att du har enklare att se var du ska lägga fokus

Hitta bostad

Bostadssökningsguide med tips på hur du kan hitta en bostad i och i närheten av Stockholm.

Hitta jobb

  • Ska du skriva CV? Vi rekommenderar att använda verktyget Canva. På Canvas hemsida skapar du ett konto gratis och får tillgång till massor av CV-mallar. Vi har också en CV-mall i Word för dig som föredrar det.
  • Övning för jobbsök till workshop ”Vägen till jobb”
  • Jobbsökningsguide till deltagare i mentorprogrammet för ungdomar.
  • Practice interview template: Word. PDF.
  • Övningsfrågor till anställningsintervju: Word-fil. PDF-fil.
  • Se våra presentationer av Workshop: Vägen till jobb längre ned på den här sidan.

Företag som vi rekommenderar dig att söka jobb hos

Jobbentrén

Jobbentrén hjälper personer som är födda i ett annat land än Sverige att hitta jobb. För att få jobb genom Jobbentrén måste du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen och ha möjlighet till nystartsjobb. Läs mer och kontakta Jobbentrén här.

Novare Potential

Novare Potential hjälper personer som är födda i ett annat land än Sverige att hitta jobb. Sök lediga tjänster på deras hemsida och registrera ditt CV för att få löpande tips om jobbmöjligheter.

Ungdomskraft

Ungdomskraft anställer ungdomar som vill hjälpa privatpersoner och företag med många olika typer av enkla tjänster. Som till exempel att klippa gräsmattan, montera möbler eller flytthjälp. De letar alltid efter dig som vill ta ett första steg ut i arbetslivet, heltid eller deltid. Kontakta dem här.

Gigstr

Hos Gigstr kan du anmäla dig till att bli en så kallad Giggare. Som Giggare får du löpande erbjudanden om korta uppdrag som t.ex. eventpersonal där du kan tjäna pengar. Anmäl dig här.

Just Arrived

Just Arrived hjälper personer som är födda i ett annat land än Sverige att hitta jobb. Sök lediga tjänster på deras hemsida och registrera ditt CV för att få löpande tips om jobbmöjligheter.

Miljonbemanning

Ett bemanningsföretag med god erfarenhet av att hjälpa personer som är nya i Sverige till arbete. Läs mer och sök lediga jobb på deras hemsida.

Addita Bemanning

Ett bemanningsföretag som gör det möjligt att matcha talang med uppdrag som matchar din profil, önskemål och tillgänglighet. Läs mer och sök lediga jobb på deras hemsida.

Arkiv