I mentorprogrammet för akademiker matchar vi arbetssökande som är nya i Sverige med etablerade yrkesmentorer som har liknande utbildning och/eller yrkeserfarenhet.

 

Olle och Ayoub blev ihopmatchade som mentor och adept i januari i år och redan nu, bara några månader senare vittnar båda om ett lyckat program!

Så här beskriver mentorn Olle sina upplevelser av programmet och vad de har åstadkommit tillsammans:

”När jag först träffade Ayoub på stormötet tänkte jag att ”Det här är en ordentlig kulturskillnad, det ska bli spännande” Och jag tycker det går jättebra!
När jag och Ayoub träffades första gången berättade han att inte hade några inkomster mer än små bidrag och att han bodde i en lägenhet där det när som helst kunde flytta in andra.
Sedan dess har jag lyckats hjälpa honom både med stöttning till att skaffa ett jobb och till att hitta en annan bostad.
Ayoubs situation i Sverige var verkligen tuff både ekonomiskt och bostadsmässigt men han har på mycket kort tid löst det själv, det har varit riktigt glädjande att se.
Det gör mig verkligen glad att se att han börjar hitta en väg in i det svenska samhället.

Vi har sen dess träffats flera gånger och haft nytta av varandra. Jag behövde legal hjälp i Marocko & Tunisien av en jurist som talar franska eller arabiska, så Ayoub hjälpte mig med det.
Jag tycker mentorprogrammet är ett riktigt bra initiativ och dessutom välorganiserat, jag beundrar människor som startar sådant.”

Så här beskriver Ayoub sina upplevelser av mentorprogrammet och deras tid tillsammans hittills:

“I consider myself lucky to be a participant in the mentoring program. I have benefited a lot from Olle’s directives as I have been facing many difficulties to integrate into Swedish society and I have overcome those difficulties now as I look forward to developing my life here in Sweden. I am also very happy that I was able to help Olle when he needed legal help in Morocco and Tunisia.

The mentoring program is a very good opportunity for any newcomer to integrate, learn and produce in the new society!”

Intervju med Deborah och Erik

Deborah är en av deltagarna i mentorprogrammet. Hennes mentor är Erik och i en intervju berättar båda om sina förväntningar.

Intervju med Deborah och Erik

Vill ditt företag vara med?

I mentorprogrammet för akademiker matchas nyanlända med mentorer som har liknande utbildning och/eller yrkeserfarenhet, det ger ett bra stöd som leder närmare sysselsättning.

Om ditt företag är intresserade av ett samarbete kan ni maila oss på info@nemaproblema.se.