Stratsys är en ny samarbetspartner i mentorprogrammet för akademiker

Programvaruföretaget Stratsys samarbetar med Nema Problema när årets första omgång av mentorprogrammet för akademiker kör igång. Det innebär att medarbetare på Stratsys kommer att vara yrkesmentorer och stötta varsin adept som är ny i Sverige och på jakt efter jobb.

Erik Englund är hållbarhetschef på Stratsys och berättar om varför de engagerar i mentorprogrammet.
”För Stratsys är det viktigt att ta en aktiv roll i att öppna upp svensk arbetsmarknad för nyanlända och ta vara på de resurserna. När vi välkomnar människor till vårt land så tycker jag att vi har ett ansvar att ge dem en chans att nå de drömmar som de kom hit för.”

Mentorskap är en effektiv metod för integration och Erik tror att det kan göra stor skillnad i samhället.
”Ju fler företag som hoppar på mentorprogram desto större borde chansen vara att talangfulla personer också kommer till rätt plats och kan bidra med sin kunskap. Det blir win-win för alla om de som kommer hit snabbare kommer in i jobb och samhället.”

Dessutom hoppas Erik att projektet ska vara positivt för arbetsgruppen och företaget.
”Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där våra medarbetare känner att de får utlopp för sitt engagemang. Jag tror att mentorprogrammet kommer att bygga teamkänsla bland oss mentorer och en stolthet hos företaget. Det blir kunskapsutvecklande, såväl för oss mentorer men även för våra övriga kollegor som på det ena eller andra sättet blir involverade.”

På första mentorsträffen äter mentorparen lunch tillsammans på Stratsys kontor. Det är en avslappnad och glad stämning med många skratt. Erik är nöjd med hur allting har gått och avslutar med att blicka framåt.
”Jag hoppas att det här initiativet ger ringar på vattnet och gör att ännu fler vill vara mentorer och att fler företag öppnar upp för att engagera sina medarbetare som mentorer. Det hade verkligen varit coolt!”

Stratsys yrkesmentor Erik och Deborah

Intervju med Deborah och Erik

Deborah är en av deltagarna i mentorprogrammet. Hennes mentor är Erik och i en intervju berättar båda om sina förväntningar.

Intervju med Deborah och Erik

Mentorpar akademiker 2019

Vill ditt företag vara med?

I mentorprogrammet för akademiker matchas nyanlända med mentorer som har liknande utbildning och/eller yrkeserfarenhet, det ger ett bra stöd som leder närmare sysselsättning.

Om ditt företag är intresserade av ett samarbete kan ni maila oss på info@nemaproblema.se.