Vad kan man förvänta sig att få ut av programmet?

Vad man får ut av programmet är högst individuellt, men några saker går att säga på generell nivå. Här ser vi bland annat att: 30 % av adepterna brukar hitta ett jobb under programtiden. 70 % vill fortsätta ses med sin match efter programmet. De allra flesta mentorer anger att de erhållit viktiga insikter om

mars 11th, 2022|

Vem kan vara med i programmet?

Mentorprogrammet är till för dig som: Har bott i Sverige i högst 7 år, eller som känner dig ny i Sverige. Söker jobb eller utbildning. Pratar lite svenska. Bor i Stockholms län.

februari 9th, 2022|

Hur matchar ni adepter och mentorer?

Vid matchning tar vi hänsyn till flera saker, bland annat arbetslivserfarenhet, personlighet och vad man vill uppnå med programmet. Vi tar också hänsyn till adeptens behov, vilket stöd som mentorn kan erbjuda och deltagarnas eventuella önskemål kring matchning.

februari 9th, 2022|

Vad kan en mentor hjälpa mig med?

Den mentorn som du matchas med kommer göra sitt bästa för att vägleda och stötta dig utifrån dina behov. Ni navigerar tillsammans i frågor som rör den svenska arbetsmarknaden, jobbsökning eller en specifik bransch. Mentorns uppdrag är inte att ge dig ett jobb, utan syftet är främst att ni tillsammans ska förbättra förutsättningarna för att

februari 9th, 2022|

Vilka är mentorerna i programmet?

Mentorerna kommer från olika branscher och anmäler sig frivilligt till programmet. Många hittar oss via sociala medier eller rekommendationer, men vi har också samarbeten med företag som bidrar med mentorer från sin personal.

februari 9th, 2022|

Kan jag vara med även om jag studerar på dagarna?

Ja, du kan vara med i programmet samtidigt som du studerar. Du och din mentor bestämmer själva när och var ni ska träffas. Vanligast är att träffas på kvällar eller helger, då mentorn vanligtvis jobbar på dagarna.

februari 9th, 2022|

Till toppen